Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Preslava Tickets, Tour Dates and %{concertOrShowText}
Preslava Tickets, Tour Dates and %{concertOrShowText}

PreslavaVerified

6,064 Followers
Never miss another Preslava concert. Get alerts about tour announcements, concert tickets, and shows near you with a free Bandsintown account.
Follow
No upcoming shows
Send a request to Preslava to play in your city
Request a Show

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD

Live Photos of Preslava

View All Photos

Fan Reviews

Petia
August 19th 2016
❤️❤️❤️
Sofia, Bulgaria@
Megami Club - Hotel Marinela
Фен
August 5th 2016
Страхотно шоу направи 😍😍🔝🔝
Borino, Bulgaria@
Празничен концерт
Petya
March 26th 2016
Very,veri cool and impressive
Burgas, Bulgaria@
Planeta Payner club

About Preslava

Истинското име на Преслава е Петя Колева Иванова. Родена е на 26 юни 1984 г. в град Добрич. Майка й се казва Янка, а баща й – Кольо. Има сестра, която е с три години и половина по-голяма и е народна певица в редиците на Пайнер – Ивелина Колева. Преслава е завършила музикалното си образование в местното училище в Добрич, със специалност фолклорно пеене, свирела е и на гъдулка. Започва да пее още от 15 годишна по заведенията с много голям успех. В ученическите си години със свои съученици сформират оркестър и го кръщават „Шанс“, а първия оркестър, с който е работила е формация „Мега“

Преслава е най-ярката българска поп-фолк певица от 2006 г. насам. Преслава е първата певица, носителка на отличието „Музикален идол“, на телевизия „Планета“ и единствената в историята на поп-фолка, чиито общи титли „Певица на годината“ се изчисляват на 12. Освен това тя е най-награждаваната българска певица за всички времена — нейните отличия и награди са почти 60 на брой, придобити едва за 10-годишен период от време. За началото на кариерата й във фирма „Пайнер” й помага Милко Калайджиев. Първата излязла песен на Преслава е дует с него, озаглавен „Нежен рекет” и излиза през пролетта на 2004г. Тогава тя не използва още артистичния си псевдоним и е само Петя. По-късно излиза и първата самостоятелна песен на Преслава – „Тази нощ безумна”, последвана и от дебютния й албум, кръстен на името на певицата. От него се отличават като хитове две песни – „Горчиви спомени” и „Обичам те”.

През 2005 г. Преслава вади един от най-големите си хитове, който я изстрелва на върха на всички класации и с който печели множество фенове. Това е песента „Дяволко желание”, която излиза през април месец. Следващият й хит „Завинаги твоя” е също един от най-ембелматичните й. Певицата е поканена да участва в националното лятно турне „Планета прима 2005”. Справя се много добре и печели сърцата на хиляди фенове. Нарежда се сред най-обичаните изпълнители. През ноември месец излиза вторият й албум – „Дяволско желание”, а пилотната песен към него – „Финални думи” отново й носи огромен успех.

По-късно, през 2006 г., тя пуска най-новата си песен „И когато съмне”, която има доста интересен клип. Песента отново се превръща в хит. Няколко месеца по-късно става рекламно лице на мастика „Карнобатска” и заснема клип към рекламната песен – „Предай се на желанието”. Преслава жъне големи успехи и отново взема участие в националното лятно турне на Планета. Лятото на 2006г. излиза и първият дует на Преслава с Борис Дали – „Първи в сърцето”, една от най-нежните и харесвани балади. Есента, след поредица от хитове, като „Заклевам те” и „Уморих се”, певицата отново прави удар в десятката с третия си пореден албум – „Интрига”, а пилотната към него песен „Лъжа е”, която е с рок-звучене, е един от най-големите хитове в кариерата на певицата, който и до днес не спира да се харесва. През цялата следваща година, хората не спират да я слушат.

Началото на 2007 г. Преслава започва с хит от албума си „Интрига” и това е песента „Нищо друго”. Малко след това певицата снима втора реклама за „Карнобатска”, както и клип към песента „Предай се на желанието 2”. Преслава отново участва на турнето на Планета, като преди това излиза поредният й хит – „Мъж на хоризонта”. След турнето тя работи върху новият си албум, който определено заслужава чакането си. Албумът носи името „Не съм ангел” и е определян като истински шедьовър и в него няма песен, която да не се хареса и да не стане хит. Безспорно най-добрият албум, не само в кариерата на Преслава, а и в историята на поп-фолка. По-късно той е обявен за златен по продажби. Поради това, певицата решава да заснеме още един клип от него, на песента „Последен адрес”. В началото на 2008г. това е един от най-големите й хитове. Скоро след това излиза и песента „Остави ми”, която е спрягана за участие в Евровизия, но за съжаление това не става реалност и песента не получава реализация.
Преслава отново участва в турнето на Планета, като този път закрива концертите. През лятото, в края на турнето, излиза поредната и песен – „Новата ти”. Песента се превръща в един от хитовете на годината, а видеоклипът към нея се появява на 27 септември. На 4 ноември същата година в ефир е „От добрите момичета”, а само месец по-късно Преслава представя нова балада със заглавие „Силните мъже”.

В началото на 2009 г. Преслава е поканена на наградите „Монтефолк” в Черна Гора, където бе отличена като „Най-голямата българска звезда” с 90% от гласовете. Скоро след това излиза поредната нова песен – „Червена точка”, която също много се харесва на феновете. Успоредно с всичко това, певицата се появява изненадващо в къщата на „Vip Brohter 3”, като гост-звезда. Този сезон на шоуто беше с благотворителна цел и това наклони везните за влизането й в къщата. Скоро след това излиза вторият й дует с Борис Дали – „Бързо ли говоря”, който има весел и закачлив клип, а песента отново е хит. Новата й песен „Зле разпределени” също бързо печели сърцата на почитателите. На лятното турне, Преслава отново имаше честта да закрива концертите. Успоредно с обиколката си из България, певицата представи следващите си заявки за хит – „Феномен”, „Пази се от приятелки” и „Обещай ми”. Втората е любима на Преслава и тя е категорична, че ще озаглави бъдещия й нов албум. „Феномен прави впечатление от първо слушане” – казва певицата в интервютата си. Песента се изявява като лидер от новите предложения и напомня на хита от 2007г. – „Лъжа е”. Албумът на Преслава излиза скоро след заснемането на клипа към песента и жъне голям успех. В него място намира и първият й дует с Константин – „Усещане за Мерилин”, чиито клип е определян като един от най-мащабните проекти. А вторият им дует – „Не ми пречи” печели сърцата на феновете още с премиерата си, заедно с видеоклипа, на концерта на телевизия „Планета”, по случай осмата им годишнина.

През 2010 г. певицата реши да започне с хит. Излиза новата й песен – „Дишай”, която до първата половина на годината продължава да покорява класациите. За изненада, през май месец излиза новина, че изпълнителката е снимала клип към нова дуетна песен с Елена Паришева – „Пия за тебе”. Песента жъне голям успех и е на първо място във всички класации дълго време, и се превръща в един от големите хитове на 2010-та година. Малко преди началото на лятото, певицата прави кавър на песен на свой колега от друга музикална компания, и именно така се ражда другият й хит за тази година - "Жените след мен". Преслава отново участва в лятното турне на Планета и закрива концертите заедно с Елена и трио БИК. Тя избира точно дуета с Елена, за да закрият заедно и рожденния ден на ТВ Планета в зала "Фестивална" в София. След известно затишие, и без нови песни, към края на годината Преслава отново се активизира, и пуска песента "Мръсно и полека", а малко след това излиза информация, че е заснела клип към песен на Кости Йонита.

Точно в 1ч. и 11мин. на 1-ви януари, 2011 г. се завърта въпросния клип по Планета HD - "Как ти стои". Още от първо слушане феновете полудяват по песента, и тя държи първото място на класациите в продължение на близо три месеца. Паралелно с успеха, който жъне новият й хит, певицата заснема клип, по желание на феновете, и към другата й нова песен, която е много харесвана и има голям потенциал - "Мръсно и полека". Клипа излиза през февруари. Същия месец илиза и информацията, че Преслава и Галена са записали първата си дуетна песен, и че клипа към нея е заснет в Дубай. Изпълнителките й правят промоция на годишните музикални награди на ТВ Планета на 23 февруари в зала "Универсиада".

Първата песен, която Преслава представя за 2012 г. е "Лудата дойде", която се появява с ТВ версия на 24 април, а официалния видеоклип се появява на 15 май 2012г., след 10-месечна видеопауза от страна па певицата. В началото на лятото, Преслава заминава за САЩ, където в рамките на 5 концерта, реализира своето първо задокеанско самостоятелно турне - Preslava USA Tour 2012. През есента певицата става треньор във втория сезон на шоуто за млади таланти "Гласът на България" по bTV, като паралелно с това представя още две песни - третия си дует с Борис Дали - "Правено е с друг" /4 октомври/ и соловото си парче "Разкрий ме" /24 октомври/. Преслава финализира годината на 7 декември с пускането на поредното си парче - "По моята кожа".

На 17 януари 2013 г. се появява видеоклип върху веселяшкото трио "Бутилка", което е втората съвместна песен на Преслава с Галена и четвъртата с Борис Дали.На 27 януари в Интернет изтича първата солова песен за годината - „Ти да видиш“. В средата на юли Пайнер представя новите си пет диска от поредицата Златните хитове на Пайнер. Преслава излиза под номер 16 и съдържа 10-те най-емблематични хитове на певицата. На 17 юли с видеоклип е промотирано лятното парче на Преслава - „Скоро“. Само няколко седмици по-късно е реализиран един дългоочакван проект първата съвместна песен на Преслава с Анелия - „Няма да съм друга“ се появява на 7 август. Следващата самостоятелна песен на Преслава е със заглавие "Режим "Неприлична" и е представена на 28 ноември на концерта по случай рождения ден на Планета ТВ.

На 14 февруари 2014 г. излиза дългоочаквания видеоклип към песента "Режим "Неприлична". Само седмица по-късно непредвидено в мрежата изтича друга нова песен на Преслава със заглавие "Кажи, здравей". На 9 април с видеоклип е промотирано парчето "Пиши го неуспешно". На 23 април на пазара се появява MP3 компилацията "Хитовете на Преслава", която съдържа 70 от най-големите хитове в 10-годишната и музикална кариера. Следващата песен на Преслава е премиерно представена в официалния youtube канал на Планета ТВ, появява се на 1 август и е със заглавие "Моето слабо място". На същата дата стартира лятното турне на фирма Пайнер, в което Преслава участва за седми път. Заедно с видеоклип е представена следващата песен на Преслава - "Повече не питай", която е дует с Тони Стораро и е излъчена премиерно на 23 септември.
Show More
Band Members:
тел. 0391/60327 | GSM 0888 726 298 / Jenya Dimova, Preslava | За участия и концерти: Женя Димова, Tel. +359391/60327 | +359888 726 298 | jenidimova@payner.bg | За връзка с администраторите: preslava.official.fb@gmail.com; adrian.vasilev (Instagram)
Hometown:
Dobrich, Bulgaria

No upcoming shows
Send a request to Preslava to play in your city
Request a Show

Live Photos of Preslava

View All Photos

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD

Fan Reviews

Petia
August 19th 2016
❤️❤️❤️
Sofia, Bulgaria@
Megami Club - Hotel Marinela
Фен
August 5th 2016
Страхотно шоу направи 😍😍🔝🔝
Borino, Bulgaria@
Празничен концерт
Petya
March 26th 2016
Very,veri cool and impressive
Burgas, Bulgaria@
Planeta Payner club

About Preslava

Истинското име на Преслава е Петя Колева Иванова. Родена е на 26 юни 1984 г. в град Добрич. Майка й се казва Янка, а баща й – Кольо. Има сестра, която е с три години и половина по-голяма и е народна певица в редиците на Пайнер – Ивелина Колева. Преслава е завършила музикалното си образование в местното училище в Добрич, със специалност фолклорно пеене, свирела е и на гъдулка. Започва да пее още от 15 годишна по заведенията с много голям успех. В ученическите си години със свои съученици сформират оркестър и го кръщават „Шанс“, а първия оркестър, с който е работила е формация „Мега“

Преслава е най-ярката българска поп-фолк певица от 2006 г. насам. Преслава е първата певица, носителка на отличието „Музикален идол“, на телевизия „Планета“ и единствената в историята на поп-фолка, чиито общи титли „Певица на годината“ се изчисляват на 12. Освен това тя е най-награждаваната българска певица за всички времена — нейните отличия и награди са почти 60 на брой, придобити едва за 10-годишен период от време. За началото на кариерата й във фирма „Пайнер” й помага Милко Калайджиев. Първата излязла песен на Преслава е дует с него, озаглавен „Нежен рекет” и излиза през пролетта на 2004г. Тогава тя не използва още артистичния си псевдоним и е само Петя. По-късно излиза и първата самостоятелна песен на Преслава – „Тази нощ безумна”, последвана и от дебютния й албум, кръстен на името на певицата. От него се отличават като хитове две песни – „Горчиви спомени” и „Обичам те”.

През 2005 г. Преслава вади един от най-големите си хитове, който я изстрелва на върха на всички класации и с който печели множество фенове. Това е песента „Дяволко желание”, която излиза през април месец. Следващият й хит „Завинаги твоя” е също един от най-ембелматичните й. Певицата е поканена да участва в националното лятно турне „Планета прима 2005”. Справя се много добре и печели сърцата на хиляди фенове. Нарежда се сред най-обичаните изпълнители. През ноември месец излиза вторият й албум – „Дяволско желание”, а пилотната песен към него – „Финални думи” отново й носи огромен успех.

По-късно, през 2006 г., тя пуска най-новата си песен „И когато съмне”, която има доста интересен клип. Песента отново се превръща в хит. Няколко месеца по-късно става рекламно лице на мастика „Карнобатска” и заснема клип към рекламната песен – „Предай се на желанието”. Преслава жъне големи успехи и отново взема участие в националното лятно турне на Планета. Лятото на 2006г. излиза и първият дует на Преслава с Борис Дали – „Първи в сърцето”, една от най-нежните и харесвани балади. Есента, след поредица от хитове, като „Заклевам те” и „Уморих се”, певицата отново прави удар в десятката с третия си пореден албум – „Интрига”, а пилотната към него песен „Лъжа е”, която е с рок-звучене, е един от най-големите хитове в кариерата на певицата, който и до днес не спира да се харесва. През цялата следваща година, хората не спират да я слушат.

Началото на 2007 г. Преслава започва с хит от албума си „Интрига” и това е песента „Нищо друго”. Малко след това певицата снима втора реклама за „Карнобатска”, както и клип към песента „Предай се на желанието 2”. Преслава отново участва на турнето на Планета, като преди това излиза поредният й хит – „Мъж на хоризонта”. След турнето тя работи върху новият си албум, който определено заслужава чакането си. Албумът носи името „Не съм ангел” и е определян като истински шедьовър и в него няма песен, която да не се хареса и да не стане хит. Безспорно най-добрият албум, не само в кариерата на Преслава, а и в историята на поп-фолка. По-късно той е обявен за златен по продажби. Поради това, певицата решава да заснеме още един клип от него, на песента „Последен адрес”. В началото на 2008г. това е един от най-големите й хитове. Скоро след това излиза и песента „Остави ми”, която е спрягана за участие в Евровизия, но за съжаление това не става реалност и песента не получава реализация.
Преслава отново участва в турнето на Планета, като този път закрива концертите. През лятото, в края на турнето, излиза поредната и песен – „Новата ти”. Песента се превръща в един от хитовете на годината, а видеоклипът към нея се появява на 27 септември. На 4 ноември същата година в ефир е „От добрите момичета”, а само месец по-късно Преслава представя нова балада със заглавие „Силните мъже”.

В началото на 2009 г. Преслава е поканена на наградите „Монтефолк” в Черна Гора, където бе отличена като „Най-голямата българска звезда” с 90% от гласовете. Скоро след това излиза поредната нова песен – „Червена точка”, която също много се харесва на феновете. Успоредно с всичко това, певицата се появява изненадващо в къщата на „Vip Brohter 3”, като гост-звезда. Този сезон на шоуто беше с благотворителна цел и това наклони везните за влизането й в къщата. Скоро след това излиза вторият й дует с Борис Дали – „Бързо ли говоря”, който има весел и закачлив клип, а песента отново е хит. Новата й песен „Зле разпределени” също бързо печели сърцата на почитателите. На лятното турне, Преслава отново имаше честта да закрива концертите. Успоредно с обиколката си из България, певицата представи следващите си заявки за хит – „Феномен”, „Пази се от приятелки” и „Обещай ми”. Втората е любима на Преслава и тя е категорична, че ще озаглави бъдещия й нов албум. „Феномен прави впечатление от първо слушане” – казва певицата в интервютата си. Песента се изявява като лидер от новите предложения и напомня на хита от 2007г. – „Лъжа е”. Албумът на Преслава излиза скоро след заснемането на клипа към песента и жъне голям успех. В него място намира и първият й дует с Константин – „Усещане за Мерилин”, чиито клип е определян като един от най-мащабните проекти. А вторият им дует – „Не ми пречи” печели сърцата на феновете още с премиерата си, заедно с видеоклипа, на концерта на телевизия „Планета”, по случай осмата им годишнина.

През 2010 г. певицата реши да започне с хит. Излиза новата й песен – „Дишай”, която до първата половина на годината продължава да покорява класациите. За изненада, през май месец излиза новина, че изпълнителката е снимала клип към нова дуетна песен с Елена Паришева – „Пия за тебе”. Песента жъне голям успех и е на първо място във всички класации дълго време, и се превръща в един от големите хитове на 2010-та година. Малко преди началото на лятото, певицата прави кавър на песен на свой колега от друга музикална компания, и именно така се ражда другият й хит за тази година - "Жените след мен". Преслава отново участва в лятното турне на Планета и закрива концертите заедно с Елена и трио БИК. Тя избира точно дуета с Елена, за да закрият заедно и рожденния ден на ТВ Планета в зала "Фестивална" в София. След известно затишие, и без нови песни, към края на годината Преслава отново се активизира, и пуска песента "Мръсно и полека", а малко след това излиза информация, че е заснела клип към песен на Кости Йонита.

Точно в 1ч. и 11мин. на 1-ви януари, 2011 г. се завърта въпросния клип по Планета HD - "Как ти стои". Още от първо слушане феновете полудяват по песента, и тя държи първото място на класациите в продължение на близо три месеца. Паралелно с успеха, който жъне новият й хит, певицата заснема клип, по желание на феновете, и към другата й нова песен, която е много харесвана и има голям потенциал - "Мръсно и полека". Клипа излиза през февруари. Същия месец илиза и информацията, че Преслава и Галена са записали първата си дуетна песен, и че клипа към нея е заснет в Дубай. Изпълнителките й правят промоция на годишните музикални награди на ТВ Планета на 23 февруари в зала "Универсиада".

Първата песен, която Преслава представя за 2012 г. е "Лудата дойде", която се появява с ТВ версия на 24 април, а официалния видеоклип се появява на 15 май 2012г., след 10-месечна видеопауза от страна па певицата. В началото на лятото, Преслава заминава за САЩ, където в рамките на 5 концерта, реализира своето първо задокеанско самостоятелно турне - Preslava USA Tour 2012. През есента певицата става треньор във втория сезон на шоуто за млади таланти "Гласът на България" по bTV, като паралелно с това представя още две песни - третия си дует с Борис Дали - "Правено е с друг" /4 октомври/ и соловото си парче "Разкрий ме" /24 октомври/. Преслава финализира годината на 7 декември с пускането на поредното си парче - "По моята кожа".

На 17 януари 2013 г. се появява видеоклип върху веселяшкото трио "Бутилка", което е втората съвместна песен на Преслава с Галена и четвъртата с Борис Дали.На 27 януари в Интернет изтича първата солова песен за годината - „Ти да видиш“. В средата на юли Пайнер представя новите си пет диска от поредицата Златните хитове на Пайнер. Преслава излиза под номер 16 и съдържа 10-те най-емблематични хитове на певицата. На 17 юли с видеоклип е промотирано лятното парче на Преслава - „Скоро“. Само няколко седмици по-късно е реализиран един дългоочакван проект първата съвместна песен на Преслава с Анелия - „Няма да съм друга“ се появява на 7 август. Следващата самостоятелна песен на Преслава е със заглавие "Режим "Неприлична" и е представена на 28 ноември на концерта по случай рождения ден на Планета ТВ.

На 14 февруари 2014 г. излиза дългоочаквания видеоклип към песента "Режим "Неприлична". Само седмица по-късно непредвидено в мрежата изтича друга нова песен на Преслава със заглавие "Кажи, здравей". На 9 април с видеоклип е промотирано парчето "Пиши го неуспешно". На 23 април на пазара се появява MP3 компилацията "Хитовете на Преслава", която съдържа 70 от най-големите хитове в 10-годишната и музикална кариера. Следващата песен на Преслава е премиерно представена в официалния youtube канал на Планета ТВ, появява се на 1 август и е със заглавие "Моето слабо място". На същата дата стартира лятното турне на фирма Пайнер, в което Преслава участва за седми път. Заедно с видеоклип е представена следващата песен на Преслава - "Повече не питай", която е дует с Тони Стораро и е излъчена премиерно на 23 септември.
Show More
Band Members:
тел. 0391/60327 | GSM 0888 726 298 / Jenya Dimova, Preslava | За участия и концерти: Женя Димова, Tel. +359391/60327 | +359888 726 298 | jenidimova@payner.bg | За връзка с администраторите: preslava.official.fb@gmail.com; adrian.vasilev (Instagram)
Hometown:
Dobrich, Bulgaria

Get the full experience with the Bandsintown app.
arrow