Bandsintown Logo
Friday, October 27th, 2017
5:00 PM
1 RSVP
Presentatie nieuwe EP The Spinshots
Opening expositie Emanuel Wiemans en Martin Draax

'When a heart is torn in two / To go somewhere you got to leave something' is de follow up van 'Seven bullets, one gun / Slipstream of a dream, dat drie maanden geleden op Tardam records uitkwam.

The Spinshots zetten een Whodunnit op, die zich via 7 singles tot een bloedstollende apotheose swingt.
In de nummers en het artwork zitten hints verstopt die kunnen leiden naar de moordenaar op Nadia Miroslava, een verwarrend knappe 'runaway'.
In de nieuwste single komen we iets te weten over de motivatie van de moordenaar.

Iedere single experimenteert bovendien met een andere muziekstijl - the Spinshots zijn niet in één hokje te vangen - en dit maal flirten ze met 'Latin'.
Flamenco, Bachata, Salsa: ritmes en instrumenten worden op onnavolgbare wijze ingezet en gebruikt in songs zoals alleen the Spinshots ze kunnen schrijven: Dansbaar, onvoorspelbaar en tóch doet het je ergens aan denken...

Wiemans en Draax, respectievelijk de drummer nen gitarist van the Spinshots, zijn verantwoordelijk voor het artwork van de band. Naast artwork voor the Spinshots maakten zij ook hoezen en publiciteitsmateerial voor oa. Amsterdam Klezmer Band, Bruut!, New Cool Collective, Amsterdam Beat Club, Boyd Small, Bernie's Lounge en een heleboel andere hoofdstedelijke bands.