Bandsintown Logo
Black Roots

Black Roots

Aug 12th 2017 @ Main Stage

Bredene, Belgium
I Was There
phone
Get the full experience with the Bandsintown app.
arrow
Aug
12
Afro C Festival
Saturday, August 12th, 2017
8:00 PM
Afro C Festival is het meest kleurrijke en exotische festival van de kust. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een absolute topper binnen het festivallandschap.

In 2016 kon het festival maar liefst 25.000 festivalgangers verleiden om naar Bredene af te zakken. Het gratis festival wordt georganiseerd aan de voet van de Bredense duinen en heeft een opvallend internationaal karakter.

Voor de drie podia, de mainstage, de marquee en Greenpeace Island kom je ogen en oren tekort. Van Jamaica tot Bosnië en van Mali en Zuid-Afrika tot Columbia. Op het Afro C Festival leer je de wereld kennen.

In 2017 wordt het Afro C Festival georganiseerd op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus in het 10 ha grote park ’t Paelsteenveld naast het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys.

“I’VE NEVER VISITED A FESTIVAL WITH SUCH AN AMAZING, BEAUTIFUL AND PEACEFUL ATMOSPHERE AS THE AFRO C FESTIVAL. ALL AGES AND ALL TYPES OF PEOPLE ENJOYING THE MUSIC TOGETHER IN HARMONY. IT WAS GREAT TO BE PART OF THE FESTIVAL. ONE LOVE.” DEEJAY SELEKTA NERE-ONE

Voor muziekliefhebbers van reggae, dub, hiphop, salsa, ska en andere muziek met roots in de wereldmuziek is het festival elk jaar opnieuw een traktatie en traditie.
Een ontdekkingstocht voor wie het graag eens iets avontuurlijker mag, maar er is meer dan enkel muziek.

Foodies kunnen er terecht voor de kleurrijke drankjes en gerechten uit alle windstreken. Ook de wereldculturenmarkt met ambachtelijke producten en de vele zuiderse dansworkshops zijn niet te missen.